Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Od kojeg su materijala zubne ljuskice?

Ljuskice se mogu napraviti od kompozita ili keramike. Ljuskice koje izrađujemo u našoj klinici isključivo su od vrhunske švicarske staklokeramike koja se odlikuje izvrsnim optičkim svojstvima, savršenom imitacijom prirodnog zuba, postojanošću boje i dugotrajnošću.

Koliko traje izrada zubnih ljuskica?

Izrada zubnih ljuskica traje između 7 i 10 dana. S obzirom da se ljuskice rade zbog estetskog usavršavanja osmijeha potrebno je više proba i korekcija dok se ne postigne savršen estetski rezultat i obostrano zadovoljstvo pacijenta i doktora.

Hoću li dok traje izrada imati privremene zube?

Za vrijeme izrade ljuskica svim pacijentima izrađujemo privremene zube (ljuskice) kako ne bi imali neugodne senzacije (toplo, hlado) na izbrušenim zubima i kako biste mogli normalno funkcionirati u svakodnevnom životu.

Koliki je rok trajanja ljuskica?

Uz pravilnu oralnu higijenu i redovite kontrolne preglede rok trajanja je trajan, ali se smatra da bi ljuskice trebale trajati najmanje 10-15 godina.

Da li ljuskice s vremenom mijenjaju boju?

Kompozitne ljuskice osjetljive su na hranu i piće koje svakodnevno konzumirate i s vremenom mijenjaju boju te je potrebno poliranje i “dorada” ljuskica svakih 6-12 mjeseci.
Keramičke ljuskice koje izrađujemo u našoj klinici ne mijenjaju boju, nisu osjetljive na hranu koju konzumirate te se na njima ne zadržava kamenac i pigmenti iz obojenih pića (kava, čaj, cola, crno vino i sl).

Jesam li kandidat za zubne ljuskice?

Da bi ste saznali da li možete dobiti ljuskice i s obzirom na njihovu usku indikaciju svakako je potrebno napraviti detaljan klinički pregled na kojem se analizira oblik, položaj i veličina zuba te sama funkcionalnost žvačnog sustava kako bi se utvrdilo da li ste kandidat za zubne ljuskice ili neku drugu tehniku estetskog usavršavanja zubi.

Ima li nuspojava?

Jedina moguća nuspojava jest kratkotrajna i blaga osjetljivost zubi koja prolazi vrlo brzo te nije potreban oporavak nakon zahvata.

Array