Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Kako održavati zubne krunice?

Higijena kod zubnih krunica vrlo je jednostavna i ista je kao i kod prirodnih zuba. Sastoji se od svakodnevnog četkanja zubi četkicom i pastom, korištenja konca za zube, interdentalnih četkica i vodica za ispiranje usta.

Koliko traju zubne krunice?

Zubne krunice trajno su rješenje za Vaše zube i uobičajeno traju između 15 i 20 godina, no stvaran vijek ovisi o mnogo faktora koji se razlikuju od pacijenta do pacijenta. Kvaliteta materijala, iskustvo terapeuta, preciznost izrade i održavanje oralne higijene uveliko ovise o životnom vijeku krunica. Svakako preporučamo pravilnu oralnu higijenu i česte kontrolne pregleda kako bi Vaši zubi bili blistavi i trajni.

Da li trebam keramičke ljuskice ili zubne krunice?

Ovo pitanje muči mnogo pacijenata. Zubnim ljuskicama mijenjamo oblik i boju potpuno zdravog i intaktnog zuba dok zubnim krunicama opskrbljujemo zube koji su istrošeni, slomljeni, imaju velik karijes, endodontski su liječeni i sl. Na prvom pregledu u našoj klinici doktor će Vam detaljno objasniti razliku i savjetovati Vas o idealnom rješenju s obzirom na Vašu situaciju i želje.

Kako održavati zubni most?

Higijena kod zubnih mostova vrlo je jednostavna i ista je kao i kod prirodnih zuba. Sastoji se od svakodnevnog četkanja zubi četkicom i pastom, korištenja konca za zube, interdentalnih četkica i vodica za ispiranje usta.

Da li trebam zubni most ili implantat?

Odgovor na ovo pitanje naši doktori reći će Vam na specijalističkom prvom pregledu, nakon kliničkom pregleda usne šupljine, radiološke dijagnostike (ortopan) i detaljne analize Vaših potreba.

Što mogu jesti sa zubnim mostom?

Svakodnevno funkcioniranje u potpunosti je nadoknađeno zubnim mostovima, što znači da možete konzumirati svu vrstu hrane i pića, široko se smijati i normalno funkcionirati bez straha da će Vam ispasti proteza iz usta.

Koliko je implantata potrebno za fiksno rješenje?

Potreban broj implantata za fiksno rješenje za bezubu čeljust utvrdit će doktor na prvom pregledu. U većini slučajeva 4 implantata dovoljna su za fiksaciju trajnog mosta i definitivnu rekonstrukciju zagriza i osmijeha.

Koja je prednost All On 4 / 6 u odnosu na protezu?

All On radovi su fiksni radovi gdje pacijent ne može izvaditi zube iz usta. Takva vrsta rada pruža neizmjerno veći osjećaj samopouzdanja i sigurnosti od mobilnih zuba tzv. mobilnih proteza. Druga prednost All On radova je što se već 24 sata od ugradnje implantata fiksira privremeni fiksni most i pacijent se može nesmetano smijati i žvakati.

Array