Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Kako održavati zubne krunice?

Higijena kod zubnih krunica vrlo je jednostavna i ista je kao i kod prirodnih zuba. Sastoji se od svakodnevnog četkanja zubi četkicom i pastom, korištenja konca za zube, interdentalnih četkica i vodica za ispiranje usta.

Koliko traju zubne krunice?

Zubne krunice trajno su rješenje za Vaše zube i uobičajeno traju između 15 i 20 godina, no stvaran vijek ovisi o mnogo faktora koji se razlikuju od pacijenta do pacijenta. Kvaliteta materijala, iskustvo terapeuta, preciznost izrade i održavanje oralne higijene uveliko ovise o životnom vijeku krunica. Svakako preporučamo pravilnu oralnu higijenu i česte kontrolne pregleda kako bi Vaši zubi bili blistavi i trajni.

Da li trebam keramičke ljuskice ili zubne krunice?

Ovo pitanje muči mnogo pacijenata. Zubnim ljuskicama mijenjamo oblik i boju potpuno zdravog i intaktnog zuba dok zubnim krunicama opskrbljujemo zube koji su istrošeni, slomljeni, imaju velik karijes, endodontski su liječeni i sl. Na prvom pregledu u našoj klinici doktor će Vam detaljno objasniti razliku i savjetovati Vas o idealnom rješenju s obzirom na Vašu situaciju i želje.

Array