Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Od kojeg su materijala zubne ljuskice?

Ljuskice se mogu napraviti od kompozita ili keramike. Ljuskice koje izrađujemo u našoj klinici isključivo su od vrhunske švicarske staklokeramike koja se odlikuje izvrsnim optičkim svojstvima, savršenom imitacijom prirodnog zuba, postojanošću boje i dugotrajnošću.

Koliko traje izrada zubnih ljuskica?

Izrada zubnih ljuskica traje između 7 i 10 dana. S obzirom da se ljuskice rade zbog estetskog usavršavanja osmijeha potrebno je više proba i korekcija dok se ne postigne savršen estetski rezultat i obostrano zadovoljstvo pacijenta i doktora.

Hoću li dok traje izrada imati privremene zube?

Za vrijeme izrade ljuskica svim pacijentima izrađujemo privremene zube (ljuskice) kako ne bi imali neugodne senzacije (toplo, hlado) na izbrušenim zubima i kako biste mogli normalno funkcionirati u svakodnevnom životu.

Koliki je rok trajanja ljuskica?

Uz pravilnu oralnu higijenu i redovite kontrolne preglede rok trajanja je trajan, ali se smatra da bi ljuskice trebale trajati najmanje 10-15 godina.

Da li ljuskice s vremenom mijenjaju boju?

Kompozitne ljuskice osjetljive su na hranu i piće koje svakodnevno konzumirate i s vremenom mijenjaju boju te je potrebno poliranje i “dorada” ljuskica svakih 6-12 mjeseci.
Keramičke ljuskice koje izrađujemo u našoj klinici ne mijenjaju boju, nisu osjetljive na hranu koju konzumirate te se na njima ne zadržava kamenac i pigmenti iz obojenih pića (kava, čaj, cola, crno vino i sl).

Jesam li kandidat za zubne ljuskice?

Da bi ste saznali da li možete dobiti ljuskice i s obzirom na njihovu usku indikaciju svakako je potrebno napraviti detaljan klinički pregled na kojem se analizira oblik, položaj i veličina zuba te sama funkcionalnost žvačnog sustava kako bi se utvrdilo da li ste kandidat za zubne ljuskice ili neku drugu tehniku estetskog usavršavanja zubi.

Array