Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Naše usluge

Estetska dentalna medicina

Što je estetska dentalna medicina?

Estetske dentalna medicina zbirni je naziv za skupinu estetskih zahvata na zubima u cilju uljepšavanja estetike zubi i osmijeha. Lijepi i zdravi zubi izvrstan su pokazatelj zdravlja i dobrog izgleda te samim time igraju bitnu ulogu u dojmu koji ostavljamo na druge ljude.

Time je dentalna medicina postala ne samo zdravstvena već i estetska grana medicine te igra veliku ulogu u profiliranju osobe i samopouzdanju i postaje jedna od najtraženijih usluga u svijetu dentalne medicine.

Beke dental clinic

U našoj dentalnoj klinici nudimo razne vrste estetskih zahvata na zubima kojima čemu brzo i efikasno uljepšati Vaš osmijeh te Vam vratiti samopouzdanje i smiješak na lice.

Što su to uopće ljuskice?

Ljuskice ili eng. veneers čest su, popularan i kvalitetan način uljepšavanja osmijeha. Ljuskice su izuzetno tanki i minimalno invazivni protetski nadomjesci izrađeni isključivo od keramike koji se adhezivno cementiraju (ljepe) na caklinu zuba kako bi poboljšali izgled, oblik i boju zuba. Njihova izrada u potpunosti je individualna za svakog pacijenta te time postaju malo umjetničko djelo.

Zbog svoje minimalne debljine i iznimnih optičkih svojstava savršeno imitiraju prirodan zub i adekvatan su izbor kod svih koji žele prekrasne prirodne i blistave zube. Otporne su na namirnice koje uzrokuju promjenu boje zuba te tako uvijek ostaju iste boje.

Beke dental clinic

Prvenstveno se koriste za promjenu izgleda, oblika i boje zuba te kod funkcijskih malokluzija gdje njima mijenjamo neadekvatne okluzalne kontakte i kretnje. Uspješno rješavaju okrhnute zube, razmake između zubi, potrošene zube, tamne zube ili zube sa promijenjenom bojom. Zbog svojih svojstava iznimno su “nježne” prema zubnom mesu te ne uzrokuju upalu (gingivitis) i crvenilo zubnog mesa.

Beke dental clinic
Prije Poslije
Beke dental clinic
Beke dental clinic

Neinvazivne su jer se zub prilikom njihove izrade brusi minimalno ili se čak uopće ne brusi. Ljuskice se u potpunosti ručno izrađuju, a sam proces izrade traje 7-10 dana te obuhvaća nekoliko posjeta stomatologu prilikom kojih se analizira oblik i boja novog zuba te dogovaraju potrebne korekcije. Nakon definiranja oblika i boje ljuskice se cementiraju posebnim cementima na Vaš zub te su odmah po izlasku iz ordinacije funkcionalne.

Kvalitetno napravljene ljuskice u potpunosti imitiraju prirodne zube te je nemoguće razlikovati prirodan zub od zuba opskrbljenog ljuskicom.

Proces izrade ljuskica:

Pregled i analiza osmijeha kojima se utvrđuje kako korigirati osmijeh i koje zube uključiti u makeover.

Detaljno fotografiranje i bilježenje pacijentovih želja.

Uzimanje otisaka za dizajniranje novih zubi u dentalnom laboratoriju.

Izrada wax-upa po posebnim uputama doktora i pacijentovim željama.

Prezentacija wax-upa u ustima i analiza osmijeha (koriste se posebni materijali koji imitiraju buduće ljuskice i vrlo se lako uklanjaju) kako bi se pacijent upoznao sa budućim radom. U ovoj fazi moguće su vrlo brze i bezbolne korekcije u ustima po željama pacijenta/p>

Preparacija zuba za buduće keramičke ljuskice i uzimanje otisaka.

Proba ljuskica i dogovor oko eventualnih korekcija.

Cementiranje i finiširanje ljuskica.

Česta pitanja o zubnim ljuskicama

Od kojeg su materijala zubne ljuskice?

Ljuskice se mogu napraviti od kompozita ili keramike. Ljuskice koje izrađujemo u našoj klinici isključivo su od vrhunske švicarske staklokeramike koja se odlikuje izvrsnim optičkim svojstvima, savršenom imitacijom prirodnog zuba, postojanošću boje i dugotrajnošću.

Koliko traje izrada zubnih ljuskica?

Izrada zubnih ljuskica traje između 7 i 10 dana. S obzirom da se ljuskice rade zbog estetskog usavršavanja osmijeha potrebno je više proba i korekcija dok se ne postigne savršen estetski rezultat i obostrano zadovoljstvo pacijenta i doktora.

Hoću li dok traje izrada imati privremene zube?

Za vrijeme izrade ljuskica svim pacijentima izrađujemo privremene zube (ljuskice) kako ne bi imali neugodne senzacije (toplo, hlado) na izbrušenim zubima i kako biste mogli normalno funkcionirati u svakodnevnom životu.

Koliki je rok trajanja ljuskica?

Uz pravilnu oralnu higijenu i redovite kontrolne preglede rok trajanja je trajan, ali se smatra da bi ljuskice trebale trajati najmanje 10-15 godina.

Da li ljuskice s vremenom mijenjaju boju?

Kompozitne ljuskice osjetljive su na hranu i piće koje svakodnevno konzumirate i s vremenom mijenjaju boju te je potrebno poliranje i “dorada” ljuskica svakih 6-12 mjeseci.
Keramičke ljuskice koje izrađujemo u našoj klinici ne mijenjaju boju, nisu osjetljive na hranu koju konzumirate te se na njima ne zadržava kamenac i pigmenti iz obojenih pića (kava, čaj, cola, crno vino i sl).

Jesam li kandidat za zubne ljuskice?

Da bi ste saznali da li možete dobiti ljuskice i s obzirom na njihovu usku indikaciju svakako je potrebno napraviti detaljan klinički pregled na kojem se analizira oblik, položaj i veličina zuba te sama funkcionalnost žvačnog sustava kako bi se utvrdilo da li ste kandidat za zubne ljuskice ili neku drugu tehniku estetskog usavršavanja zubi.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi postupak je koji danas odabire sve više pacijenata. Starenjem, ali i utjecajem svakodnevnih navika (poput pušenja, pijenja kave, čaja i slično) naši zubi poprimaju pigmentacije te caklina dobiva žuti ili sivi ton. Pigmentacije valja odstraniti mehaničkim čišćenjem, a izbjeljivanje se postiže kemijskom reakcijom gela za izbjeljivanje koji se direktno nanosi na površinu zuba.

Beke Dental Clinic nudi svojim pacijentima dva načina izbjeljivanja zubi:

Ordinacijsko izbjeljivanje
(in-office bleaching)

Ordinacijsko izbjeljivanje idealno je za sve one koji žele postići brz rezultat jednokratnim postupkom. Dovoljan je jedan posjet stomatologu kako bi zubi postali svjetliji i to do nekoliko nijansi. Prije izbjeljivanja zube je potrebno očistiti od naslaga, a potom zaštititi zubno meso te nanijeti gel. Postupak je bezbolan i traje otprilike sat vremena nakon čega pacijent odlazi s vidljivo bjelijim osmijehom. Konačna boja stabilizira se i kroz dva tjedna nakon tretmana. Ovaj postupak provodi se isključivo pod stručnim nadzorom doktora dentalne medicine.

Da li je izbjeljivanje štetno?

Izbjeljivanje kao takvo nije štetno za caklinu, uz pretpostavku da Vas kroz postupak vodi educiran liječnik.

Ima li nuspojava?

Jedina moguća nuspojava jest kratkotrajna i blaga osjetljivost zubi koja prolazi vrlo brzo te nije potreban oporavak nakon zahvata

Beke dental clinic

Koliko će dugo zubi ostati bjeliji ovisio mnogim vanjskim
faktorima kao što su:

  • vrsta konzumirane hrane
  • pušenje
  • tamna i obojena pića
  • kvaliteta četkanja zuba
  • pasta za zube
  • konzumacija veće količine kave

Općenito zubi ostaju bjelji najmanje 8 mjeseci nakon čega je potrebno ponoviti tretman kako bi se ponovno vratila bjelina.

Beke dental clinic

Kućno izbjeljivanje (home bleaching)

Kućno izbjeljivanje idealno je za sve one koji žele sami upravljati dobivenom nijansom boje zubi. Ovim postupkom pacijentu se izrađuju individualne udlage za izbjeljivanje u koje samostalno nanosi gel za kućno izbjeljivanje zubi te ih nosi tijekom noći. Dužina procesa ovisi o početnoj boji zuba te traje najmanje 5 dana. Rezultati su vidljivi iz dana u dan, a prednost je mogućnost samostalnog odabira trajanja procesa, ovisno o željenom rezultatu te ponavljanje procesa kada za to postoji potreba bez ponovnog odlaska stomatologu.

Profesionalno čišćenje i poliranje zuba

Profesionalno čišćenje zuba uključuje procese uklanjanja zubnog plaka i pigmentacija sa svih površina zuba, pogotovo sa onih površina koje su teško dostupne prilikom svakodnevnog četkanja i održavanja oralne higijene.

Na površini zuba zaostaju tamne mrlje i pigmentacije iz hrane i pića koje se teško ili nikako ne mogu ukloniti normalnim četkanjem zuba. Te mrlje vremenom postaju sve veće, na njima se nakuplja plak i kamenac te posljedično dolazi do upale zubnog mesa tzv. gingivitisa. Prilikom redovnih kontrola uputno je očistiti zubni kamenac te time spriječiti upale zubnog mesa i nastajanje karijesa.

U našoj klinici nudimo uslugu čišćenja kamenca ultrazvučnim uređajima. Čišćenje je potpuno bezbolno te se nakon njega zubi pjeskare i poliraju posebnim pastama i gumicama kako bi ponovno bili glatki, sjajni i bijeli.

Prije Poslije
Beke dental clinic
Beke dental clinic

Bijele plombe

Bijele plombe tj. kompozitni ispuni koriste se u dentalnoj medicini kod zatvaranja manjih rupica na zubima, karijesa pigmentacija i sl. Zbog brzine izrade odlično su rješenje kod manjih nedostataka i problema.

Array