Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Ostvarite 20% popusta na premium cirkonske zubne krunice samo kroz mjesec veljača

Akcija uključuje:

 • Besplatan prvi pregled i konzultacije sa našim dr. Bekeom
 • snimanje digitalnog ortopana u dijagnostičke svrhe
 • izradu individualnog plana terapije
 • redovna cijena 320€, sada samo za 255€

Dogovorite besplatan prvi pregled i konzultacije
Beke dental clinic

Zubne krunice

Tko je kandidat za zubne krunice?

Kandidati za zubne krunice su svi pacijentima kojima je:

 • pukao zub
 • imaju velik karijes
 • potrebna nadoknada zuba nakon endodontske terapije
 • potrebno ojačati zub zbog velikog defekta ili traume
 • narušena estetika osmijeha te žele uljepšati svoj smijeh
 • potrebno rekonstruirati zagriz zbog potrošenih zuba
Beke dental clinic

Što su zubne krunice?

Zubne krunice ili navlake protetski su nadomjestak kojim nadomještamo cijelu ili dio krune prirodnog zuba. Njima vraćamo potpuno prirodan izgled oštećenim zubima i izgubljenu funkcionalnost.

Materijali za izradu zubnih krunica i mostova:

Potpuno keramičke (cirkonske) krunice

Zašto cirkonske krunice?

Cirkon zbog svoje izvrsne biokompatibilnosti i bioinertnosti glavni je materijal za izradu krunice na zubima i zubnim implantatima. Posebnim tehnikama poliranja rub cirkonskih krunica polira se do savršene glatkoće te takav potiče srastanje prirodnog zubnog mesa za rub cirkonske krunice.

Takav spoj istovjetan je spoju prirodnog zuba, parodonta i zubnog mesa te služi kao mehanička barijera za plak, bakterije i bakterijske toksine koji stvaraju upalu, crvenilo i gnoj tj. gingivitis i parodontitis.

Osim iznimne biokompatibilnosti cirkonske krunice su cijele boje zuba i time neusporedivo bolje od drugih materijala propuštaju svjetlost i savršeno imitiraju prirodan zub. Dodatna prednost im je što uslijed fiziološkog povlačenja zubnog mesa ne zaostaje za njima siv (metalan) rub i odsjaj kao što je slučaj sa metal-keramičkim sustavom.

Zbog NEprisutstva optičkih efekata (efekta kišobrana) i metalnih “tracer” iona zubno meso nikada ne tamni s vremenom već zauvijek ostaje rozo i potpuno zdravo.

Zbog velike čvrstoće i otpornosti ovog materijala zub je potrebno minimalno izbrusiti što omogućuje bolje očuvanje zubnog tkiva.

Sigurnije su za primjenu jer ne izazivaju nikakve alergije ili alergijske reakcije kod osoba alergičnih na metale kao što je nikal i dr.

Staklo-keramičke (e.max) krunice

Keramičke krunice koje se koriste na prednjim zubima za postizanje maksimalne estetike i ljepote osmijeha.

Beke dental clinic

Metal-keramičke krunice

Vrsta krunica kod kojih postoji metalna konstrukcija i obložna keramika koja u potpunosti prekriva metal. Izrađuju se već više od 50 godina te su materijal izbora kod nedostatka više od 4 zuba u nizu.

Kako izgleda izrada zubnih krunica?

Specijalistički klinički pregled, radiološka dijagnostika i izrada plana terapije

 • Nakon detaljnog pregleda situacije u ustima, analize ortopana i usporedbe sa kliničkom slikom, doktor izrađuje individualan plan terapije te ga Vam prezentira

Beke dental clinic

Brušenje zuba, pripreme za otisak i izrada privremenih zuba

 • Zahvat započinje apliciranjem lokalne anestezije i preparacijom zuba nosača buduće krunice. Ukoliko su zubi zahvaćeni karijesom ili je potrebna endodontska terapija na zubu zubi će biti sanirani i pripremljeni prije uzimanje otiska
 • Nakon preparacije zuba doktor će Vam napraviti ordinacijske privremene zube koje ćete nositi za vrijeme trajanja izrade gotovo protetskog rada

Uzimanje otiska i registracija zagriza

Uzimanje preciznog otiska jedna je od najbitnijih faza izrade završnog rada stoga u našoj klinici posvećujemo veliku pažnju u toj fazi izrade krunica i mostova.

Uzimanje otiska može se napraviti prilikom preparacije zuba ili odgoditi nekoliko dana kako bi se zubno meso potpuno smirili i time se postigli savršeni uvjeti za precizan otisak.

Proba definitivnih zubi i eventualne korekcije

U ovoj fazi se provjeravaju dosjedi krunica na bataljke zuba nosača, odnosi sa susjednim zubima i zubima suprotne čeljusti.

U ovoj fazi također se analiziraju estetski aspekti te se analiza fonacija i ekspresija lica.

Prije Poslije
Beke dental clinic
Beke dental clinic

Predaja gotovih zuba

Nakon svih potrebnih izmjena i usavršavanja svih aspekta rada, gotovi trajni zubi cementiraju se posebnim cementima na zube nosače te se time završava protetska rehabilitacija, a Vi odlazite sa novim lijepim i blistavim osmijehom.

Zubni most

Imate problema sa žvakanjem, nedostaje Vam jedan ili više zubi? Neugodno Vam je nasmijati se? Zubni most i krunice idealno je rješenje za Vas.

Zubni most je trajno protetsko rješenje kod nedostatka jednog ili više zubi.

Mostom nadoknađujemo izgubljene zube (trauma, karijes, parodontitis i dr.) te vraćamo potpunu funkcionalnost zvačnog sustava i estetiku osmijeha. Mostom kao i krunicama možemo mijenjati oblik, dužinu, boju i strukturu postojećih zuba.

Sastoji se od dvije ili više povezanih zubnih krunica koje se trajno fiksiraju na prirodan korijen zuba ili zubne implantate.

Zašto zubni most?

Prednosti zubnog mosta u odnosu na druga protetska pomagala je njegova stabilnost i nepomičnost. Jednom fiksiran zubni most nemoguće je skinuti sa zuba nosača ili implantata. Samim time osigurava iznimnu žvačnu funkciju i fonaciju te je izbjegnuta nelagoda koju izaziva nošenje zubne proteze. Kvalitetno napravljeni mostovi predstavljaju trajno i dugotrajno rješenje za Vaše zube koje nadograđuju i štite od karijesa i vanjskih štetnih utjecaja Vaše zube. Održavanje oralne higijene je jednostavno te podrazumijeva sve aktivnosti kao i na prirodnim zubima kao što su četkica, pasta, zubni konac, interdentalne četkice i vodice za ispiranje usta.

Dobna granica za ugradnju mosta ne postoji, a simptomi koji navode da ste kandidat za protetsko rješenje sa zubim mostovi su:

 • nedostatak zuba
 • loši zubi i zubi koje treba izvaditi
 • potrošeni i krhki zubi
 • potreba za podizanjem zagriza i rekonstrukcijom žvačne funkcije
Beke dental clinic

Naša klinika nudi uslugu ugradnje mostova na zubima i implantatima.

Kontaktirajte nas

Most na zubima

Vrsta mosta koji ima uporište na susjednim zubima koje nadoknađuje. Kod takve vrste zubnog mosta potrebno je izbrusiti zube pored bezubog mjesta (zub/ zubi koji se nadoknađuju) te ih preparirati za ugradnju mosta.

Proces brušenja zuba radi se uz lokalnu anesteziju i potpuno je bezbolan. Nakon preparacije zuba uzima se otisak na kojem dentalni tehničar dizajnira budući protetski rad. Za vrijeme potrebno da se izradi most pacijentu se izrađuje privremena opskrba zuba kako bi svo vrijeme izrade imao potpuno funkcionalne zube.

Beke dental clinic

Most na implantatima

Vrsta mosta gdje se nadoknađuje 2 ili više bezuba prostora povezanim krunicama usidrenima na 2 ili više implantata. Izrađuje se nakon ugradnje implantata i proces oseointegracije (srastanja površine implantata i prirodne kosti). U odnosu na mostove na zubima nije potrebno brusiti susjedne zube te ga zbog toga smatramo poštendijom varijantom.

Uzimanje otiska može se napraviti prilikom preparacije zuba ili odgoditi nekoliko dana kako bi se zubno meso potpuno smirili i time se postigli savršeni uvjeti za precizan otisak.

Posebna vrsta mosta na implantatima zove se All On 4/6 gdje se nadoknađuje kompletan zubni luk od najmanje 12 zubi sidren na samo 4 ili 6 implantata. Takva vrsta mosta pruža izvrsnu estetiku i funkcionalnost zubi te Vam pruža osjećaj samopouzdanja i sigurnosti. Kod potpune bezubosti svakako preporučamo ovakvu vrstu implanto-protetske nadoknade.

Beke dental clinic

Vrste materijala zubnih mostova

 • potpuno keramički (cirkonski)
 • metal-keramičke kod kojih postoji metalna konstrukcija i obložna keramika koja u potpunosti prekriva metal. Izrađuju se već više od 50 godina te su materijal izbora kod nedostatka više od 4 zuba u nizu
Beke dental clinic

Zašto cirkonske krunice i most?

Cirkon zbog svoje izvrsne biokompatibilnosti i bioinertnosti glavni je materijal za izradu zuba na zubnim implantatima. Posebnim tehnikama poliranja rub cirkonskih krunica polira se do savršene glatkoće te takav potiče srastanje prirodnog zubnog mesa za rub cirkonske krunice. Takav spoj istovjetan je spoju prirodnog zuba, parodonta i zubnog mesa te služi kao mehanička barijera za plak, bakterije i bakterijske toksine koji stvaraju upalu, crvenilo i gnoj tj. gingivitis i parodontitis.

Osim iznimne biokompatibilnosti cirkonske krunice su cijele boje zuba i time neusporedivo bolje propuštaju svjetlost i savršeno imitiraju prirodan zub. Dodatna prednost im je što uslijed fiziološkog povlačenja zubnog mesa ne zaostaje za njima siv (metalan) rub i odsjaj kao što je slučaj sa metal-keramičkim sustavom. Zbog NEprisutstva optičkih efekata (efekta kišobrana) i metalnih “tracer” iona zubno meso nikada ne tamni s vremenom već zauvijek ostaje rozo i potpuno zdravo.

Sigurnije su za primjenu jer ne izazivaju nikakve alergije ili alergijske reakcije kod osoba alergičnih na metale kao što je nikal i dr.

Kako izgleda izrada cirkonskih mostova?

Specijalistički klinički pregled, radiološka dijagnostika i izrada plana terapije

Nakon detaljnog pregleda situacije u ustima, analize ortopana i usporedbe sa kliničkom slikom, doktor izrađuje individualan plan terapije te ga Vam prezentira.

Brušenje zuba, pripreme za otisak i izrada privremenih zuba

Zahvat započinje apliciranjem lokalne anestezije i preparacijom zuba nosača budućeg mosta. Ukoliko su zubi zahvaćeni karijesom ili je potrebna endodontska terapija na zubu zubi će biti sanirani i pripremljeni za uzimanje otiska

Nakon preparacije zuba doktor će Vam napraviti ordinacijske privremene zube koje ćete nositi za vrijeme trajanja izrade gotovo protetskog rada.

Uzimanje otiska i registracija zagriza

Uzimanje preciznog otiska jedna je od najbitnijih faza izrade završnog rada stoga u našoj klinici posvećujemo veliku pažnju u toj fazi izrade mosta. Uzimanje otiska može se napraviti prilikom preparacije zuba ili odgoditi nekoliko dana kako bi se zubno meso potpuno smirili i time se postigli savršeni uvjeti za precizan otisak.

Proba definitivnih zubi i eventualne korekcije

U ovoj fazi se provjeravaju dosjedi krunica na bataljke zuba nosaač, odnosi sa susjednim zubima i zubima suprotne čeljusti. U ovoj fazi također se analiziraju estetski aspekti te se analiza fonacija i ekspresija lica.

Prije Poslije
Beke dental clinic
Beke dental clinic

Predaja gotovih zuba

Nakon svih potrebnih izmjena i usavršavanja svih aspekta rada, gotovi trajni zubi cementiraju se posebnim cementima na zube nosače te se time završava protetska rehabilitacija, a Vi odlazite sa novim lijepim i blistavim osmijehom.

Načini plaćanja:

Beke Dental Clinic svojim pacijentima omogućuje gotovinsko plaćanje, plaćanje putem interneta (transakcijsko), skeniranjem digitalnog QR koda i plaćanje do 12 rata bez kamata i naknada karticama Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb te jednokratno karticama svih ostalih banaka i izdavača.

Beke dental clinic
Beke dental clinic
Beke dental clinic
Beke dental clinic
Array