Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Naše usluge

All on 4

Savršena metoda za vraćanje prekrasnog osmijeha na lice i povratak potpune žvačne funkcije!

Nedostaje Vam mnogo zuba? Zubi koje imate se klimaju i potrebni ih je izvaditi? Više se ne smijete jer Vam je neugodno pokazati zube? Idealno rješenje za Vas je All On 4 / 6 metoda. U svega 48h dobiti ćete nove blistave i sjajne zube s kojima ćete ponovno uživati u omiljenoj hrani i ponovno se slobodno smijati bez srama.

Što je All on 4 / All on 6 metoda?

All On klinički je koncept u kojem se ugrađuje 4 ili 6 dentalnih implantata na koje se fiksira nepomičan most te se time u potpunosti nadoknađuje gubitak zubi i volumen potpornog mekog tkiva (gingiva). Osim nadoknade zuba i povratka žvačne funkcije vraća se i prirodna fizionomija lica koja je izgubljena zbog gubitka zuba (upadanje usnica, nazolabijalne bore i sl.). Kod ove metode nema neugodne proteze, straha da će Vam proteza ispasti u najnezgodnijem trenutku, žuljati Vas ili Vam smetati neugodno nepce.

Održavanje oralne higijene je iznimno bitno i vrlo jednostavno. Uz adekvatno održavanje oralne higijene rješenje se smatra trajno. Ovom metodom vratiti ćete izgubljeno samopouzdanje i dobiti novi, bijeli, blistavi osmijeh.

Beke dental clinic

Tko je kandidat za All On 4 / All On 6 metodu?

Zahvat se preporuča kod pacijenata kod kojih je prisutan jedan od navedenih problema:

  • nedostatak svih zubi
  • loše opće stanje preostalih zuba
  • opsežni parodontitis i klimanje zubi
  • nemogućnost navikavanja na protezu

Koji je proces izrade All On 4 / All On 6 rada?

Specijalistički klinički pregled, radiološka dijagnostika i izrada plana terapije.

Nakon detaljnog pregleda situacije u ustima, analize ortopana i usporedbe sa kliničkom slikom, doktor izrađuje individualan plan terapije te ga Vam prezentira.

Prva faza - kirurško-protetska

Ova faza je tzv. pripremna faza gdje se ugrađuju implantati te se montira privremeni fiksni rad najčešće unutar 24-48h.

Oralno-kirurški zahvat i ugradnja implantata

Zahvat započinje aplikacijom lokalne anestezije kako bi se osigurala potpuna bezbolnost i analgezija. Priprema operativnog polja i uklanjanje upalnog sadržaja prethodi ugradnji implantata.. Na unaprijed predviđenim mjestima ugrađuje se 4 ili 6 implantata švicarskog branda Straumann.

Implantati u području između očnjaka ugrađuju se “ravno” dok se implantati u području kutnjaka ugrađuju pod kutem od 45° kako bi se izbjegli sinusi i ostale anatomske strukture te se maksimalno prenijela i distribuirala žvačna sila na čitavu čeljust. Nakon ugradnje implantata postavljaju se posebni nastavci u implantate (tzv. Multi-uniti) pomoću kojih se rad fiksira u ustima.

Proba privremenih zuba

Analiza govora, zagriza i estetike iznimno je bitna pri izradi privremenih zuba te ovoj fazi posvećujemo mnogo truda. Proba traje 30 min do 1h te je potpuno bezbolna.

Otisak i registracija međučeljusnih odnosa

Zahvat kod kojeg dolazi do funkcijske analize čeljusti i njihove međusobne registracije kako bismo tehničaru prenijeli situaciju iz usta u laboratorij.

Fiksiranje privremenih zuba i oporavak

Gotovi privremeni zubi fiksiraju se u implantate te započinje proces oporavka. Cijeljenje implantata (oseointegracija) kod ove metode traje 6 mjeseci. Pacijent svo vrijeme nosi fiksne privremene zube s kojima mu je osigurana potpuna žvačna funkcija i estetika lica.

Oporavak

Faza oporavka vrlo je brza i traje od 2-4 dana što je s obzirom na kompleksnost zahvata vrlo brzo. Ukoliko pacijent nije otečen već sutradan može se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Operativno područje potrebno je hladiti prvih nekoliko dana.

Druga faza - protetska

Druga faza započinje 6 mjeseci nakon 1. faze odnosno nakon procesa oseointegracije i modelacije zubnog mesa. Faza je potpuno bezbolna te se najčešće izvodi bez anestezije jer je sluznica potpuno zdrava i nema nikakvih smetnji i bolova.

Faza započinje skidanjem privremenih radova i uzimanjem otisaka za trajne radove. Za izradu trajnih radova potrebno je više termina i dolazaka pacijenta u ordinaciju jer se radi o vrlo kompleksnom i sofisticiranom dentalnom radu.

Prije Poslije
Beke dental clinic
Beke dental clinic

All On 4 / All On 6

Naša klinika koristi isključivo najsofisticiranije materijale za izradu trajnih radova. Zubi se izrađuju od cirkona dok je baza od čistog titana. Svaki zub je zaseban za sebe te pojedinačno fiksniran na titanku bazu čime se postiže maksimalna estetika i prirodnost rada.

Česta pitanja

Koliko je implantata potrebno za fiksno rješenje?

Potreban broj implantata za fiksno rješenje za bezubu čeljust utvrdit će doktor na prvom pregledu. U većini slučajeva 4 implantata dovoljna su za fiksaciju trajnog mosta i definitivnu rekonstrukciju zagriza i osmijeha.

Koja je prednost All On 4 / 6 u odnosu na protezu?

All On radovi su fiksni radovi gdje pacijent ne može izvaditi zube iz usta. Takva vrsta rada pruža neizmjerno veći osjećaj samopouzdanja i sigurnosti od mobilnih zuba tzv. mobilnih proteza. Druga prednost All On radova je što se već 24 sata od ugradnje implantata fiksira privremeni fiksni most i pacijent se može nesmetano smijati i žvakati.

Da li sam kandidat za All On 4 / 6?

Odgovor na ovo pitanje doktor će Vam dati nakon detaljne analize Vaše usne šupljine, osmijeha, zagriza i stanja zubnog mesa i gingive. Uz klinički pregled obavezna je i radiološka dijagnostika kako bi se utvrdilo stanje kosti, položaj anatomskih cjelina (sinusa, živaca i sl.). Nakon obavljenog pregleda doktor će Vam izraditi plan terapije i detaljno Vam ga prezentirati i objasniti.

Array