Beke dental clinic - Facebook Beke dental clinic - Instagram
Beke dental clinic+385 99 4885 820
AKCIJA -20% popusta na sve cirkonske krunice

Naše usluge

Oralna kirurgija

Oralna kirurgija podrazumijeva skupinu kirurških zahvata kojima se rješavaju anomalije ili drugi patološki poremećaji unutar usne šupljine.

Svi oralno-kirurški zahvati provode se sa lokalnom anestezijom čime postižemo potpuno bezbolnost.

U našoj klinici nudimo čitav spektar oralno-kirurških zahvata:

  • uklanjanje vrha korijena zuba (apikotomija)
  • kirurško vađenje umnjaka (alveotomija)
  • vađenje zuba
  • podizanje dna sinusa (sinus lift)
  • nadogradnja kosti (augmentacija)
  • ugradnja implantata
  • uklanjanje cisti (cistektomija)

Kvalitetno i uredno pripremljena kost i okolno meko tkivo glavni su preduvjet uspjeha i dugotrajnosti implantološke terapije te moraju biti odrađeni po najvišim standardima kvalitete.

Dogovorite besplatan pregled i konzultacije
Beke dental clinic

Apikotomija i cistektomija

Zahvat kojim odstranjujemo vrh korijena zbog prisustva granuloma ili ciste u cilju očuvanja ostale strukture zuba. Zahvat traje 30 tak minuta te se primjenjuje kod zubi koji se ne mogu endodontski sanirati a bitni su kao dio strukture žvačnog sustava.

Zahvat se provodi pod lokalnom anestezijom te je potpuno bezbolan. Započinje malim rezom u razini vrha korijena zuba te se potom vrh korijena odsjeca posebnim kirurškim svrdlima a defekt u kosti se puni materijalima koji pospješuju brže cijeljenje i oporavak kosti. Zahvat završava šivanjem rane.

Beke dental clinic

Alveotomija i vađenje zuba

Zahvat se provodi najčešće na umnjacima zbog nedostatka prostora za normalno pozicioniranje zuba u zubni luk ili kod opsežnih karijesa. Simptomi otežanog nicanja zuba zbog nedostatka mjesta su bol, crvenilo, otok, zadah i otežano otvaranje usta (trizmus).

Zahvat se provodi aplikacijom oralne anestezije te kirurškim uklanjanjem zuba. Oporavak se brz te pacijenti se već sljedeći dan vraćaju svojim svakodnevnim životnim aktivnostima.

Podizanje dna sinusa
(sinus lift)

Sinus lift rutinski je zahvat koji se provodi kod nedostatka volumena kosti za postavljanje zubnog implantata. Zahvat se najčešće provodi u istom zahvatu kada se ugrađuje i zubni implantat te traje 15 tak minuta.

Kost se nadoknađuje umjetnim materijalima koji potiču stvaranje prirodne kosti kako bi se povećao njezin volumen potreban za usađivanje zubnog implantata. Zahvat je potpuno bezbolan.

Beke dental clinic

Česta pitanja

Zašto Straumann?

Švicarski Straumann implantati smatraju se najkvalitetnijim implantološkim sustavom u svijetu s preko 50 godina kliničkog iskustva. Godišnje ulažu nekoliko desetaka milijuna eura u razvoj te su time vodeći svjetski brand po pitanju kvalitete i sigurnosti.

Koliko traju zubni implantati?

Zubni implantati nemaju rok trajanja i mogu trajati čitav život. Vijek trajanja implantata ovisi o životnim navikama i općem zdravlju osobe i stoga je individualna. Vrlo je bitno kvalitetno održavati oralnu higijenu te dolaziti na kontrolne preglede minimalno 2x godisnje.

Hoću li imati zube za vrijeme zarastanja implantata?

Svim našim pacijentima izrađujemo privremena rješenja kako ne biste bili bez zuba za vrijeme trajanja oseointegracije.

Da li zahvat boli?

Ugradnja implantata provodi se uz lokalnu anesteziju i u potpunosti je bezbolna. Pacijenti se uglavnom vraćaju svakodnevnoj rutini kroz 24-48 sati.

Koliko traje vađenje zuba?

Trajanje zahvata ovisi o njegovoj kompleksnosti te uglavnom traje 15-30 min. Svi zahvati provode se uz lokalnu anesteziju i potpuno su bezbolni.

Kako održavati higijenu nakon kirurškog zahvata?

Nakon oralno-kirurškog zahvata potrebno je provoditi oralnu higijenu prema uputama doktora. Ukoliko se radi o vađenju zuba ne smije se mućkati niti ispirati rana kako ugrušak ne bi ispao iz alveole te došlo do posljedične upale i bolova. Ostali zubi čiste se normalno.

Kada mogu ponovno na posao / školu?

Većina pacijenata vraća se svakodnevnoj rutini već idući dan, međutim ukoliko se ne osjećate dobro, imate bolove ili patite od vrtoglavice svakako se preporuča ostati doma i odmarati se nakon zahvata.

Array